הכשרת כלים לפסח

דרך הכשרת הכלים לפסח תלויה בדרך השימוש הכלי. אם הכלי שימש חמץ בעיקר בצורה יבשה, כמו תנור, מנגל, סכין וכו' אזי ההכשרה צריכה להיעשות על ידי ליבון – הכנסת הכלי לתוך אש וליבון המתכת. אם הכלי שימש בעיקר לבישול חמץ לח, כגון סיר בישול וכו', אזי ההכשרה תיעשה על ידי הגעלה – הכנסת הסיר לתוך

ברכה על מאפה מעיסה רכה

מאפים ומאכלים מקמח שמכינים מעיסה רכה, וגם לאחר האפיה הם נשארים אווריריים ורכים, כגון פאנקייק, מברכים עליהם "מיני מזונות"  ובסוף "על המחיה". הדבר נכון גם אם אין בהם טעם מתוק, כגון לחם תימני שנקרא "לחוח". אמנם אם אוכלים מהם הרבה, שזה שיעור של קביעת סעודה, הרי יש לברך "המוציא" וברכת המזון. אך מאכלים שהעיסה שלהם

ריסוס חרקים בשבת

אמנם הקיץ והמקקים עדיין לא הגיעו, אך העכברים חיים גם בחורף… כשרוצים להיפטר מחרקים ויצורים לא נעימים (לא כולל בני אדם) בשבת, צריכים לשים לב שלא לעבור על הריגה או צידה, וכן טלטול של מוקצה. מותר להניח בשבת מלכודת עכברים או רעל עכברים למרות שהם מוקצים ואסור סתם להזיז אותם, במקרה הזה מותר כי אנו

ברכה על מזוזה שנפלה או נלקחה לבדיקה

אם הורדנו את המזוזה כדי לקחת אותה לבדיקה, כשתוקעים אותה בחזרה יש לברך שוב "ברוך וכו' לתקוע מזוזה", שכן הסחנו את דעתנו מהמזוזה ולכן הברכה הראשונה שברכנו עליה פעם, איננה תקפה יותר. אמנם אם הורדנו את המזוזה רק לכמה דקות כדי לבדוק בעצמנו (לא חייבים לקחת למקום מיוחד) אין לברך שוב, שהרי בכמה דקות לא